■ 現在の専門分野
生活科学, 食生活学, 調理学 (キーワード:食文化、食習慣、調理、大豆加工食品、食物繊維、学校給食)
|
|
■ 学歴・学位
|
■ 資格・免許
1. |
2010/08 |
管理栄養士免許 (第156828号) |
2. |
2010/03 |
フードスペシャリスト資格 (第0400320号) |
3. |
2010/03 |
栄養士免許 (東京都第137039号) |
4. |
1998/05 |
臨床検査技師免許 (第133502号) |
|
■ 研究業績(著書・論文)
1. |
2024/11 |
論文 |
Vegetable Salad Improves Lipid and Glucose Metabolism and Enhances Absorption of Specific Nutrients in Vegetables (共著) |
2. |
2024/06 |
論文 |
A comparison of physical activity among 10-year-old children between suburban Vietnam and Japan (共著) |
3. |
2021/09 |
論文 |
Energy and Nutrient Intakes and Recommendations from a Survey of Children in a Coastal City in Central Japan Asian Journal of Dietetics 3(3),pp.95-103 (共著) |
4. |
2021/06 |
論文 |
Acceptability of Vietnamese Rice Noodle by Japanese Asian Journal of Dietetics 3(2),pp.59-61 (共著) |
5. |
2020/11 |
論文 |
School Lunch Program Could Control Snacking Habits and Decreased Energy and Lipid Intakes of 11-year-old Students in Jakarta Asian Journal of Dietetics. 2(3),pp.89-96 (共著) |
6. |
2020/09 |
論文 |
Fiber-focused Nutrition Counseling Through Nutrition Software Improved HbA1c of Vietnamese Type 2 Diabetes Mellitus Patients Asian Journal of Dietetics 2(2),pp.65-70 (共著) |
7. |
2020/07 |
論文 |
Increasing vegetable intake 400 g/day to control body weight and lipid profile in overweight hyperlipidemia menopausal women Journal of Public Health Research. 2020 Vol.9(1733),pp.264-270 (共著) |
8. |
2019/07 |
論文 |
Acceptability evaluation by Vietnamese about non-toxic cultured Pufferfish in comparison with Grouper and Mackerel Asian Journal of Dietetics. 2019 Vol.1(No.3),pp.53-58 (共著) |
9. |
2019/06 |
その他 |
テンペを活用した日本の新しい食文化の提案 大豆たん白質研究(2019) 第21巻,136-139頁 (共著) |
10. |
2019/04 |
論文 |
Acceptability of fish meat with Okara as school lunch Asian Journal of Dietetics. 2019 Vol.1(No.2),pp.34-39 (共著) |
11. |
2019/04 |
論文 |
Comparison of school lunch menus in Vietnam and Japan Asian Journal of Dietetics. 2019 Vol.1(No.2),pp.29-33 (共著) |
12. |
2019/02 |
論文 |
Okara improved blood glucose level in Vietnamese with type 2 diabetes mellitus The Journal of Nutritional Science and Vitaminology. 2019 Vol.65(No.1),pp.60-65 (共著) |
13. |
2019/02 |
論文 |
Study on utilization of processed soybean food to increase dietary fiber intake and its effect on health(学位論文) (単著) |
14. |
2019/01 |
論文 |
Indonesian tempeh from soybeans can be included in Japanese main dishes and can increase fiber intake Asian Journal of Dietetics, 2019 Vol.1(No.1),pp.12-17 (共著) |
15. |
2018/04 |
論文 |
学校給食の牛乳に対する小学生の嗜好に関する研究 日本食育学会誌, 2018 第12巻(第2号),167-172頁 (共著) |
16. |
2018/02 |
論文 |
The Effect of Limiting Tapioca Milk Tea on Added Sugar Consumption In Taiwanese Young Male and Female Subjects The Journal of Medical Investigation. February 2018 Vol.65(No.1,2),pp.43-49 (共著) |
17. |
2014/02 |
論文 |
Sugar Intake and Body Weight in Cambodian and Japanese Children The Journal of Medical Investigation. February 2014 Vol.61(No.1,2),pp.72-78 (共著) |
18. |
2013/03 |
その他 |
大豆たん白質が尿中Ca排泄量に及ぼす影響 大豆たん白質研究(2013) 第15巻,103-107頁 (共著) |
19. |
2012/03 |
その他 |
大豆たん白質が尿中カルシウム排泄に及ぼす影響 大豆たん白質研究(2012) 第14巻,77-80頁 (共著) |
20. |
2011/02 |
論文 |
含硫アミノ酸摂取量が尿中カルシウム排泄に及ぼす影響(修士論文) (単著) |
5件表示
|
全件表示(20件)
|
|
■ 研究業績(学会発表)
|
■ 研究業績(講師・講演)
|
■ 地域連携・社会貢献
|