アオキ ユウジ
Yuji.AOKI
青木 雄次
- 所属 松本大学大学院 健康科学研究科 健康科学専攻
- 松本大学 人間健康学部 健康栄養学科
- 職種 教授
言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2019/08 |
形態種別 | 研究論文 |
招待論文 | 招待あり |
標題 | Effects of decreasing the amount of cooked white rice stepwise using agar on postprandial blood glucose levels in Japanese patients with type 2 diabetes |
執筆形態 | 単著 |
掲載誌名 | Clinical Research in Diabetes and Endocrinology |
掲載区分 | 国外 |
出版社・発行元 | Asclepius |
巻・号・頁 | 2(1),pp.1-4 |
総ページ数 | 4 |
担当範囲 | all |
著者・共著者 | Yuji Aoki |
概要 | Changesin postprandial blood glucose levels wre observed while decreasing the amount of cooked white rice of breakfast stepwise. The decrease in its amount by about 70% substantially suppressed postprandial hyperglycemia. Together with the literature, decreasing the amount of cooked white rice would be effective and feasible for Japanese people to restrict carbohudrates. To decrease a large amount of white rice, rice gruel with agar may be useful, especially for obese patients with type 2 diabetes. |