アオキ ユウジ
Yuji.AOKI
青木 雄次
- 所属 松本大学大学院 健康科学研究科 健康科学専攻
- 松本大学 人間健康学部 健康栄養学科
- 職種 教授
言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 1992 |
形態種別 | 研究論文 |
査読 | 査読あり |
標題 | Protective effect of vitamin E supplementation on increased thermal stability of collagen in diabetic rats |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | Diabetologia |
掲載区分 | 国外 |
巻・号・頁 | 35,pp.913-916 |
総ページ数 | 4 |
著者・共著者 | Y Aoki, Y Yanagisawa, K Yazaki, H Oguchi, K Kiyosawa, S Furuta |
概要 | Advanced glycation end-products could be affected by oxidative stress. Although no significant effect of vitamin E supplementation on collagen-linked fluorescence in tail tendon collagen of diabetic rats was detected, increased thermal stability of collagen was protected by vitamin E supplementation. |