■ 学歴
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■ 職歴
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■ 専門分野
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■ 著書・論文歴
1. |
論文 |
Quality improvement of gluten-free rice flour bread through the addition of high-temperature water during processing Journal of Food Science 87(11),pp.4820-4830 (共著) 2022/11 |
2. |
論文 |
Effects of the addition of high-temperature water on the bubble structure, rheological properties, and sensory characteristics of gluten-free rice flour bread. Journal of Food Processing and Preservation (共著) 2022/10 |
3. |
論文 |
Effect of the addition of high-temperature water on the properties of batter and bread made from gluten-free rice flour Journal of Food Science 87(2),pp.576-584 (共著) 2022/02 |
4. |
論文 |
Impacts of Slow Juicer Residue Using Orange on Baking Quality of Gluten-Free Rice Flour Bread 日本家政学会誌 72(11),pp.709-718 (共著) 2021/11/15 |
5. |
論文 |
〈総説〉
シルクプロテインセリシンの機能性と食品への応用 日本調理科学会 49巻(4号),262-267頁 (単著) 2016/08 |
6. |
論文 |
Development of bread supplemented with the silk protein sericin Food Science and Technology Research 20(5),1021-1026頁 (共著) 2014/09 |
7. |
論文 |
Studies on functionalities of silk protein, sericin, and its application to food (単著) 2014/09 |
8. |
論文 |
Antioxidant activities of the two sericin proteins extracted from cocoon of silkworm (Bombyx mori) measured by DPPH, chemiluminescence, ORAC and ESR methods Biomedical Reports 2(3),364-369頁 (共著) 2014/05 |
9. |
論文 |
Use of sericin as an ingredient of salad dressing Food Science and Technology Research 17(6),493-497頁 (共著) 2011/11 |
10. |
論文 |
使用限界(風味点数3)に達したフライ油の特性 日本調理科学会 43巻(1号),38-43頁 (共著) 2010/01 |
11. |
論文 |
Application of colorimetric method for determination of lipid peroxides in foods Food Science and Technology Research 10(4),460-463頁 (共著) 2004/04 |
12. |
論文 |
食品に含まれる脂質の過酸化物価簡易測定法の再評価 (単著) 1999/03 |
5件表示
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全件表示(12件)
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■ 社会における活動
1. |
2010/01~2011/01 |
高槻市公営企業審議会委員 |
2. |
2007/12~2009/10 |
高槻市農林業の活性化に関する方策検討懇話会委員 |
3. |
2007/11~2012/03 |
高槻市食育推進会議委員 |
4. |
2005/04~2012/03 |
高槻市産業振興審議会委員 |
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■ 教育上の能力
●実務の経験を有する者についての特記事項 |
1. |
2016/08/08 |
教員免許状更新講習講師 |
2. |
2015/08/06 |
教員免許状更新講習講師 |
3. |
2014/08/07 |
教員免許状更新講習講師 |
4. |
2013/08/07 |
教員免許状更新講習講師 |
5. |
2012/03/06 |
平安女学院大学どんぐりの森(高槻市地域子育て支援拠点事業ひろば型の運営施設)講演会講師 |
6. |
2010/02/09 |
平安女学院大学どんぐりの森(高槻市地域子育て支援拠点事業ひろば型の運営施設)講演会講師 |
7. |
2008/02/27 |
平安女学院大学・高槻市連携大学交流センター事業における講演会講師 |
8. |
2007/03/29 |
高槻市教育委員会学校給食関係者講演会講師 |
5件表示
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全件表示(8件)
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■ 職務上の実績
●実務の経験を有する者についての特記事項 |
1. |
2010/01~2011/01 |
高槻市公営企業審議会委員 |
2. |
2009/04~2012/03 |
高槻市食楽ネットワーク会議委員 |
3. |
2008/04~2010/03 |
企業との提携研究 研究課題:「緑黄色をつくる蚕の総合的利用法の開発」(貞明皇后蚕糸記念科学技術研究助成による研究) |
4. |
2007/12~2009/10 |
高槻市農林業の活性化に関する方策検討懇話会委員 |
5. |
2007/11~2012/03 |
高槻市食育推進会議委員 |
6. |
2005/04~2012/03 |
高槻市産業振興審議会委員 |
5件表示
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■ 所属学会
1. |
2008/04~ |
日本食品科学工学会 |
2. |
2002/01~ |
日本調理科学会 |
3. |
2012/05~2013/12 |
∟ 2013年度年次大会実行委員 |
4. |
2003/04~ |
日本家政学会 |
5. |
2014/04~ |
∟ 関西支部役員 |
6. |
2016/04~ |
∟ 兵庫地区代表幹事 |
7. |
2007/01~ |
日本食育学会 |
8. |
2009/04~2015/03 |
日本繊維機械学会 |
5件表示
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■ 学会発表
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■ 研究課題・受託研究・科研費
1. |
2015/04~2018/03
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身近な機能性食材の有効利用による付加価値を高めたパンの開発 科学研究費補助金基盤研究(C) |
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